Dalston Studio

1 of 7

Project Information

New-Build Studio, London
Client: Private

 

This multi-purpose studio is a conversion and refurbishment of a former mews coach house behind an east London street.

The client is one of Britain’s most respected photographers. We were commissioned to convert the old coach house at the foot of her garden into a working photography studio, archive storage space and office.

The exterior was drastically remodelled, offering a more sympathetic yet deliberately low-key presence within its conservation area setting. Natural light floods into the studio from two large new rooflights. In contrast to the exterior the interior is predominantly white, accentuated with beautifully crafted Douglas fir and larch used for the floor, windows, handrails and shelving.

 

The project was on the shortlist for the AJ Retrofit Awards 2014.